Saturday, March 13, 2010
Carrots (Engl) Carote (IT)
Purple Carrots: a nutritional Powerhouse? (Engl)
Romans used white and purple carrots. By the 14th century in Europe, a variety of colored carrots were being grown including purple, red, yellow, and white, but not orange. Orange carrots didn't exist until the 16th century, where patriotic Dutch people bred them in honor of the royal House of Orange. Since the 1990s, because of the hype surrounding antioxidant properties of anthocyanins in purple carrots, they are being grown on a more industrial scale.
Other Varieties
La Carota Bianca (IT) (Link)
Il nome scientifico, Pastinaca sativa, sottolinea che si tratta di una varietà ‘da semina’, selezionata da un’antenata spontanea, diffusa nei prati e negli incolti di tutta Italia, dalla pianura ai 1500 metri di quota: una pianta erbacea, con steli cavi, profondamente solcati, e fogliame simile a quello del sedano, sul quale spiccano le infiorescenze a ombrello, di colore giallo. Caratteristica è la radice, un fittone di colore biancastro, che nelle varietà coltivate assume dimensioni notevoli e, una volta lessato, trova il suo più consueto utilizzo nella preparazione di minestre e zuppe.
http://www.comunideco.it/monticello-conte-otto/166-video-prodotti-deco-di-monticello-conte-otto.html
Labels:
Seeds Nuts and Roots
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
No comments:
Post a Comment