Monday, June 15, 2009

Tea - Té (Engl) (Esp)

(Ceylon Tea)




Japanese Green Tea (Engl)



Japanese green tea offers a huge spectrum of diverse brews, ranging from very light and grassy to deep and roasted. Join Christine Savage as she delves into the subtle and not so subtle differences of Japanese Green Tea.

- The difference between how Japanese Green tea is processed
- How is green tea made?
- Some teas: Matcha, Houjicha, Sencha, Fukamushi, Lobocha, Ryokucha


(Tea Pot)














Tea Master Classes (Engl) 







Tea, it comes in a bag right? Usually in a restaurant they bring some tepid water, and give you cream instead of milk... UUUUGH NO!
We won't get too dogmatic here about how tea should be prepared the 'right' way (that would just start way too many arguments), but we will give you the tools to go out and explore this beverage to the fullest.

So if you like a full flavoured mouthful of strong Kenyan Mamri, or a light flowery lilting Ceylon - check out the videos with our tea experts.

Part 1



Part 2



Part 3



Té verde Matcha (Esp)






Con el Té Matcha se aprovecha la hoja entera pulverizada que tiene altas concentraciones de antioxidantes, bioflavonoides y clorofila. Es muy común que se emplee en Japón para diferentes preparaciones, incluso en comidas y helados. El té Matcha se obtiene a partir de la molienda del té Tencha, después de varios procesos para quitarle impurezas. Sus grados superiores se caracterizan por ser más dulces e intensos, a su vez que es considerado un té bastante costoso en comparación con otras mismas variedades de té verde.

Esta que sigue es una demonstración de su correcta preparación en una ceremonia del té en Japón. (en inglés)





(Engl)





Tea in Ticino (Engl)

Harvest time at the world's most northerly tea plantation.

A couple of years ago Europe's first tea plantation opened up on Monte Verità in southern Switzerland. The region's special microclimate offers ideal conditions producing tea plants of a quality good enough even for Japanese specialists.


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